Stuga vid sjön..

Publicerat  2012-01-29 / 21:21:00 i  Vardag
Har påbörjat potträning för Emmis nu.. Så i morse fick hon gå utan blöja i ett par timmar, hon fattar att hon inte ska kissa när hon inte har blöja på sig.. Men hon förstår inte riktigt att det är okej att kissa när man sitter på pottan :P Sedan vid lunch stack vi iväg till Emilias mormor, och då fick hon ta på sig en blöja (som såklart blev jätte kissig direkt eftersom hon inte kissat på flera timmar).
Hemma hos mormor blev vi bjudna på kaffe och Emmis fick busa lite med Tua. Vi bestämde att Emmis, jag, Robban, mamma, Tua och Olivia skulle hyra en stuga vid sjön ihop i sommar. Fasen va härligt, längtar redan!

Trotsunge!

Publicerat  2012-01-28 / 21:23:00 i  Min Emilia
Åhh denna jävla trotsålder!! Skrik och tjut och gnäll hela tiden, och testar gränser så fort hon bara får chansen! När hon inte gör som hon blir tillsagd eller gör något dumt så får hon först en varning och om hon ändå inte slutar så åker hon in på rummet, och får säga förlåt för att få komma ut. Det gäller ju att vara tuff och inte ge sig, för då går det ju aldrig över. Men vissa dagar kan det bli så himla påfrestande! Men det det är bara att vänta ut det..

Idag har vi inte gjort så mycket.. Mest fixat här hemma med städ och disk och bad och lite sånt. Vi var ute och gick en sväng förut och passade på att ta med kameran, fick ett par riktigt fina bilder på Emmisen :)
Nu är robban ute i verkstan och fixar med bilen så det är bara jag och Emmis hemma. Vi ska nog ta och bädda ner oss i soffan med lite te och mysa, är ju snart dags för sängen. Och när Emilia somnat ska mamma lyxa till det med vampire diaries! Man får ju passa på när karln inte är hemma höhö :P
Lilla skruttunge! Ibland kan du vara så jobbig så mamma smäller av.. Och ändå så är du det finaste på jorden, och jag älskar dig av hela mitt hjärta <3
Nyaste lillen i svärfamiljen :)

Publicerat  2012-01-26 / 21:26:00 i  Vardag
Bvc på morgonen, Emmis fick 1 ½ års sprutan.. Tyckte synd om henne, men kände mig ändå så jävla nöjd att jag äntligen lyckades följa med på ett bvc möte! Det känns ju så dåligt när jag inte klarar av sådant som har med henne att göra.
Efter det så begav vi oss mot Borensberg för att hälsa på Robbans systers nya son, Albin som föddes i lördags :)
Gud så söt han var!! Och så stora Emilia och Emma (Albins 1-åriga storasyster) var i jämförelse! Vi var där i ett par timmar och lekte och åt våfflor och myste med den lille.Systemkamera!

Publicerat  2012-01-24 / 21:28:00 i  Paket&shopping
Idag var typ tredje gången i Emilias liv som hon var utan både mamma och pappa! Mormor kom nämligen och tog med sig henne hem i 3 timmar. Det var fruktansvärt! För mig i alla fall... Men Emilia verkade ha skitkul. haha!
Och idag har jag köpt mig en ny kamera som kommer inom ett par dagar, äntligen blir det ordentliga bilder!! :D Inte världens bästa kamera kanske, men bra mycket bättre än den gamla. Och prisvärd. Love it!


Vinterdag

Publicerat  2012-01-23 / 21:30:00 i  Vardag
Som de flesta dagar när Robert är i skolan, så gick denna dag ut på att få tiden att gå.. En svacka i min Agorafobi innebär ju att det inte blir som mycket tid utanför hemmet, som öppna förskolan och liknande.. Så i stället blev det en snabbis ute i lekparken. Underbart väder var det, äntligen har vintern kommit! Och Emmisen var så söt i morgonskenet :)
Sen så vart det lite disk, mat, blöjor, städning och lek. Emilia var så duktig som hjälpte mig med dammsugningen.

När Robban kom hem så fanns det fortfarande lite tid kvar innan alla affärer stängde. Så vi passade på att åka iväg direkt. Det blev en tur till Ekholmen för att hitta en ''välkommentillvärldenpresent'' åt Emilias nya lille kusin, och en sväng inne på ica.
För ett tag sen slutade vi använda vagn åt Emilia och det går jättebra, men det känns lite halv jobbigt när man ska hålla på att gå runt i affärer och sånt. Men idag var hon riktigt duktig! Ett stenhårt grepp i min hand hela tiden och så pekade hon bara på saker och sa ''ajaj''. Skönt att slippa vara livrädd för att hon ska dra ner allt hon ser på golvet! Nu ska jag passa på och mysa lite med min underbara familj innan det är dags för alla kvällssysslor :)